Av Jahn Børe Jahnsen, fra "Kom til den fagre Maridal", 1972.
Bødkerstua lå like nedenfor Halvorsrud, på neset der hvor Jøndalsbekken løper sammen med Skarselva. Denne lille stua ble bygget midt på 1800-tallet og det var bolig for bøkkeren som laget tønner på kruttverket. Forsåvidt kan vi si at plassen har et yrkesnavn. I 1861 er det blant arbeiderne på kruttverket nevnt en Ole Olsen Bødker.
Den lille Bødkerstua, som egentlig var en plass under Nordbråten gård, fikk stå i fred til midten av 1960-tallet, da den ble revet av kommunen. Naboer kalte den en «Hans og Grete-hytte». Det var en svær peis på kjøkkenet. Blomkarsen vokste oppover ytterveggene, ripsbuskene rødmet utenfor og brønnen gikk aldri tom. Brønnen ligger ennå intakt, men ellers er det bare en overgrodd grunnmur som minner om Bødkerstua.
Tvers over Skarselva skimter vi en høy grunnmur av svære steinblokker. Rundt 1820 gikk det en syklon over Skars gårds skoger. Den rev ned en mengde tømmer og for å redde dette tømmeret ble det bygget en sag her ved elva. De murene som står igjen er turbinhuset, hvor vannkraften ble overført til selve saga. Litt etter århundreskiftet var saga blitt overflødig og den ble nedlagt og revet. Men noe av murene står altså igjen.